Romeo en Julia

PDFPrinten
Romeo en Julia
Basisprijs6,90 €
Verkoopprijs: 6,90 €
Korting
Beschrijving

Inhoud:

Dit is het verhaal van een stad, twee families en twee geliefden, Romeo en Julia. Het verhaal is al heel oud en door allerlei mensen in verschillende landen en verschillende talen verteld. Sommigen hebben er een gedicht van gemaakt en anderen een prozaverhaal. Maar het is onder andere ook bewerkt in de vorm van liederen, een balletuitvoering en films.

In Londen bracht William Shakespeare dit verhaal tot leven in de jaren negentig van de zestiende eeuw.

Michael Rosen, dichter, kinderboekenschrijver en Shakespearebiograaf, is erin geslaagd het beroemde verhaal van Romeo en Julia op een levendige, poëtische en tegelijk zeer toegankelijke manier voor jong en oud te laten herleven. Zijn hoofddoel was daarbij de belangstelling op te roepen voor wat toneelstukken en theaterbezoek kunnen bieden. Ook als BBC-presentator heeft hij zich hiervoor steeds ingezet. In 1997 werd hem de Eleanor Farjeon Award uitgereikt, een prijs voor bijzondere verdiensten voor de jeugdliteratuur.

Jane Ray, onder andere bekroond met de Smarties Book Prize en viermaal genomineerd voor de Kate Greenaway Medal, heeft met haar onnavolgbare en fantasierijke illustraties een decor geschapen waarin het verhaal van Romeo en Julia een extra dimensie krijgt.

OPGELET! Deze site gebruikt cookies of aanverwante technologieën.

Verander je browser instellingen als je hier niet meer akkoord gaat. Meer info

Ik begrijp het